Färghantering för hybridbaserad produktion

Fujifilm jobbar på ett nytt kontrollsystem för processfärg med namnet Pro File. Den officiella lanseringen sker på Fespa 2010. Lösningen är utvecklad för screentryckare som använder traditionell och digital utrustning.

Pro File som system är en kombination av tre komponenter; Sericol-färger, Acuity-skrivare och programvaran Color Gate. Med lösningen ska screentryckare kunna få till en konsekvent färghantering över hela sin hybridproduktion. Det vill säga både analoga och digitala maskiner. Lösningen är också kompatibel med ISO 12647-2 (Fogra 39).

På Fespa 2010 kommer Fujifilm att visa lösningen med den senaste Acuity-skrivaren, Acuity Advance HS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: