Program för trendanalys av cylindernyp

PUBLICERAD: 6 april 2010
UPPDATERAD: 6 april

Svenska Nip Control AB har under hösten lanserat instrumentet – Pressure Indicator TM – för att mäta själva trycknivån inuti ett nyp i Newton/cm2.

– Nu är det äntligen möjligt att inte bara utgå från gummidukens höjd över mantelytan, utan även kunna förstå hur trycknivån påverkas av dukens ytmaterial och struktur, dess kompressabilitet, vävlagrens egenskaper, gummidukens inspänning och naturligtvis dess naturliga åldrande. Därför stod det snabbt klart att det behövs ett enkelt mjukvaruprogram där all mätdata kan visas i grafisk form för bästa förståelse, säger Rolf Hansson, grafisk utbildare och konsult.

För att göra användandet så intuitivt som möjligt får tryckaren först svara på några enkla frågor om sin tryckpress. Därefter skapas ett skräddarsytt program där skärmgrafiken simulerar pressens cylinderuppställningar. Användaren behöver sedan bara peka på det cylindernyp som mätts upp och registrera mätvärdena. Resultatet visas i kurvor där man bland annat kan se hur gummiduken förändras över tid och om trycknivåerna i pressens cylindernyp skiljer sig åt.

Programmet lanseras globalt genom Nip Controls distributörer i över 30 länder och kostar 990 kronor.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper