Program för trendanalys av cylindernyp

PUBLICERAD: 6 april 2010
UPPDATERAD: 6 april

Svenska Nip Control AB har under hösten lanserat instrumentet – Pressure Indicator TM – för att mäta själva trycknivån inuti ett nyp i Newton/cm2.

– Nu är det äntligen möjligt att inte bara utgå från gummidukens höjd över mantelytan, utan även kunna förstå hur trycknivån påverkas av dukens ytmaterial och struktur, dess kompressabilitet, vävlagrens egenskaper, gummidukens inspänning och naturligtvis dess naturliga åldrande. Därför stod det snabbt klart att det behövs ett enkelt mjukvaruprogram där all mätdata kan visas i grafisk form för bästa förståelse, säger Rolf Hansson, grafisk utbildare och konsult.

För att göra användandet så intuitivt som möjligt får tryckaren först svara på några enkla frågor om sin tryckpress. Därefter skapas ett skräddarsytt program där skärmgrafiken simulerar pressens cylinderuppställningar. Användaren behöver sedan bara peka på det cylindernyp som mätts upp och registrera mätvärdena. Resultatet visas i kurvor där man bland annat kan se hur gummiduken förändras över tid och om trycknivåerna i pressens cylindernyp skiljer sig åt.

Programmet lanseras globalt genom Nip Controls distributörer i över 30 länder och kostar 990 kronor.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa