Tävling för nytänkande tryckerier

PUBLICERAD: 9 april 2010
UPPDATERAD: 9 april

canon_leap_390Tävlingen syftar till att inspirera aktörer i den grafiska branschen att utveckla sin verksamhet, identifiera nya affärsmöjligheter och anamma den nya digitala tekniken. För att delta i tävlingen behöver deltagarna utveckla en formell affärsplan för ett digitalt tryckeri.

Det totala prisvärdet är över en miljon kronor. Första till tredje pris är som följer:

• 1:a pris. En komplett digitaltryckpress från Canons nya dokumenthanteringsplattform Image Runner Advance av modellen C9070 Pro. Digitalpressen är framtagen för mindre tryckproduktion och vinnaren får behålla den i tre år. Inklusive skräddarsydd konsultation via Canons Essential Business Builder Program

• 2: pris. En 44-tums Canon Image Prograf storformatskrivare (också tre år) med skräddarsydd konsultation via Canons Essential Business Builder Program

• 3:e pris. Skräddarsydd konsultation via Canons Essential Business Builder Program Essential Business Builder Program.

_______________________________________________
DELTA I TÄVLINGEN

• Registrera deltagaruppgifter här

Ladda ned anmälningsformulär, ansökningsinstruktioner och tävlingsvillkor från samma webbsida.

• Fyll anmälningsformuläret och skicka till businessleap@canon-europe.com tillsammans med eventuella andra styrkande dokument. Alla bidrag måste vara inskickade senast vid midnatt (kl. 00.00) CET den 31 juli 2010

• Varje inlämnat bidrag kommer att få en bekräftelse via e-post

• Intervjuer med tio finalister kommer ta plats 1/8-15/9 2010 och vinnarna kommer att meddelas senast den 30 september

• Då ett deltagande i tävlingen kräver mycket arbete kommer Canon att ge en skriftlig återkoppling på alla kompletta och giltiga bidrag som lämnas in i tid, även om de inte väljs ut och går vidare. Återkopplingen kommer att ske under perioden 31/7-20/10 2010.

Uttagningsprocess och jury

150 deltagare och tävlingsbidrag kommer att väljas ut och gå vidare till steg två som innebär att komplettera sitt bidrag med en treårig finansiell plan vilket är en förutsättning för fortsatt deltagande i tävlingen. Därefter kommer 10 finalister att utses och intervjuas individuellt av en oberoende panel av affärskonsulter, som också utser vinnarna. Vinnare och priser kommer att presenteras vid en prisceremoni i Paris i oktober 2010.

_______________________________________________
SEMINARIUM

Canon Svenska anordnar ett kostnadsfritt seminarium hur man gör en affärsplan fredagen den 23 april kl 08.30 – 13.00. Inklusive lunch.

Seminariet leds av Teknologie Doktor Han-Suck Song. Han undervisar i entreprenörskap på KTH. Styrelseledamot i Nyföretagarcentrum Roslagen, samt VD för KTH Applied Finance Institute AB. Seminariet är på svenska.

Seminariet ger värdefulla tips om hur man gör sin affärsplan och utvecklar sin verksamhet oavsett om man avser att deltaga i tävlingen eller inte.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2