Adobe släpper CS5

web_adobe_cs5Nyckelord för den senaste versionen är interaktivitet och flexibilitet. Stort fokus ligger också på möjligheten att formge för digitala plattformar, som webb och mobiltelefoner, utan att behöva programmera.

Totalt handlar det om över 250 nya funktioner i det största paketet – Master Collection. Här ingår förvisso även videoverktyg som Premiere och After Effects. Indesign CS5 har fått en rad nya malldokument som ska stödja formgivning för digital publicering, till exempel för mobiltelefoner.

Photoshop CS5 har bland annat fått uppgraderade penslar som dessutom ska gå att skräddarsy med allt fler detaljer och inställningar. Dessutom tillkommer nya funktionen Refine Edge, för att göra ännu bättre friläggningar. Den nya funktionen Content Aware Fill gör det möjligt att ta bort bildelement och ersätta pixlar med intilliggande bakgrund.

Läs vår genomgång av Adobe CS5 i nästa nummer av AGI. Ute den 5 maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *