Adobe släpper CS5

PUBLICERAD: 13 april 2010
UPPDATERAD: 13 april

web_adobe_cs5Nyckelord för den senaste versionen är interaktivitet och flexibilitet. Stort fokus ligger också på möjligheten att formge för digitala plattformar, som webb och mobiltelefoner, utan att behöva programmera.

Totalt handlar det om över 250 nya funktioner i det största paketet – Master Collection. Här ingår förvisso även videoverktyg som Premiere och After Effects. Indesign CS5 har fått en rad nya malldokument som ska stödja formgivning för digital publicering, till exempel för mobiltelefoner.

Photoshop CS5 har bland annat fått uppgraderade penslar som dessutom ska gå att skräddarsy med allt fler detaljer och inställningar. Dessutom tillkommer nya funktionen Refine Edge, för att göra ännu bättre friläggningar. Den nya funktionen Content Aware Fill gör det möjligt att ta bort bildelement och ersätta pixlar med intilliggande bakgrund.

Läs vår genomgång av Adobe CS5 i nästa nummer av AGI. Ute den 5 maj.

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex