Adobe släpper CS5

PUBLICERAD: 13 april 2010
UPPDATERAD: 13 april

web_adobe_cs5Nyckelord för den senaste versionen är interaktivitet och flexibilitet. Stort fokus ligger också på möjligheten att formge för digitala plattformar, som webb och mobiltelefoner, utan att behöva programmera.

Totalt handlar det om över 250 nya funktioner i det största paketet – Master Collection. Här ingår förvisso även videoverktyg som Premiere och After Effects. Indesign CS5 har fått en rad nya malldokument som ska stödja formgivning för digital publicering, till exempel för mobiltelefoner.

Photoshop CS5 har bland annat fått uppgraderade penslar som dessutom ska gå att skräddarsy med allt fler detaljer och inställningar. Dessutom tillkommer nya funktionen Refine Edge, för att göra ännu bättre friläggningar. Den nya funktionen Content Aware Fill gör det möjligt att ta bort bildelement och ersätta pixlar med intilliggande bakgrund.

Läs vår genomgång av Adobe CS5 i nästa nummer av AGI. Ute den 5 maj.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2