Förpackningsmässa i södra Sverige

PUBLICERAD: 16 april 2010
UPPDATERAD: 16 april

Den 26-27 maj 2010 öppnas dörrarna på Malmö Arena för två mässor som tillsammans visar framtidens förpacknings- och logistiklösningar – Pack & Emballage Öresund och Distribution, logistik & materialhantering.

På plats kan besökaren se allt från förpackningsmaskiner, etiketter och förpackningsmaterial till truckar, materialhantering och logistiktjänster. Och intresset för mässorna är stort. Hela undervåningen med montrar är redan slutsåld och besökarregistreringen siar om ett välkommet initiativ.

– Målet är att ge besökaren en överblick över hela kedjan. Den färdiga produkten behöver förpackas för att sedan distribueras vidare. Det kan nästan inte bli en mer naturlig koppling, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare på Easy Fairs.

Det personliga mötet står i fokus när förpacknings- och logistikbranschens ledande leverantörer samlas under de två intensiva dagarna i maj. Affärer görs, experter föreläser och mängder med kontakter knyts.

På mässan kan besökaren bland annat lyssna till Kiviks musteris idéer från produkt till nya moderna förpackningar i butikshyllan, logistiken kring hjälpsändningarna till det krisdrabbade Haiti och en debatt om matspillet verkligen är ett förpackningsproblem.

– Mässor handlar inte bara om möten mellan leverantörer och inköpare, poängterar Ann-Kristin. Minst lika viktigt är att få inspiration och idéer från andra i samma sits. Mässorna skapar en plattform för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring.

På mässan arrangerar Transport & Logistik iDag i samarbete med branschföreningen RFID Nordic en inspirerande eftermiddag med seminarier om RFID-teknikens snabba utveckling. Eftermiddagen avslutas med att branschpriserna Guldtaggen och Minitaggen delas ut till de två företag, beställare och leverantör, som har genomfört 2009 års mest framgångsrika RFID-installation.

– Mässbesökaren kommer verkligen att ha fullt upp och det är precis så som vi vill att det skall vara, säger Ann-Kristin, som menar att flera seminarier nu är presenterade på hemsidan.

Mer på webbplatsen.

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Här är bolagen som tar över V-Tab

Det ser ut att bli ett danskt och ett skånskt företag som delar på konkursade V-Tab.
FotoJet-(74)

De har vågat sätta punkt och börja med nya segment

Fyra Punkter har satsat på ett (drift)säkert kort när de investerat i en storformatsskrivare från Epson. Tryck på vinyl och storformat har blivit alltmer viktigt för mediebyrån i Värnamo som fyller 50 år i år.
FP1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Gelato lanserar arbetsflödesmjukvara

I samband med Drupa passar den norska tryck- och logistikjätten Gelato på att lansera Gelato Connect, en intuitiv mjukvara för tryckproduktion där hela arbetsflödet kan styras från en enda plattform.
348f49675a61f03a867c7a83c0c1af025a72c647-2000x1333