Förpackningsmässa i södra Sverige

PUBLICERAD: 16 april 2010
UPPDATERAD: 16 april

Den 26-27 maj 2010 öppnas dörrarna på Malmö Arena för två mässor som tillsammans visar framtidens förpacknings- och logistiklösningar – Pack & Emballage Öresund och Distribution, logistik & materialhantering.

På plats kan besökaren se allt från förpackningsmaskiner, etiketter och förpackningsmaterial till truckar, materialhantering och logistiktjänster. Och intresset för mässorna är stort. Hela undervåningen med montrar är redan slutsåld och besökarregistreringen siar om ett välkommet initiativ.

– Målet är att ge besökaren en överblick över hela kedjan. Den färdiga produkten behöver förpackas för att sedan distribueras vidare. Det kan nästan inte bli en mer naturlig koppling, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare på Easy Fairs.

Det personliga mötet står i fokus när förpacknings- och logistikbranschens ledande leverantörer samlas under de två intensiva dagarna i maj. Affärer görs, experter föreläser och mängder med kontakter knyts.

På mässan kan besökaren bland annat lyssna till Kiviks musteris idéer från produkt till nya moderna förpackningar i butikshyllan, logistiken kring hjälpsändningarna till det krisdrabbade Haiti och en debatt om matspillet verkligen är ett förpackningsproblem.

– Mässor handlar inte bara om möten mellan leverantörer och inköpare, poängterar Ann-Kristin. Minst lika viktigt är att få inspiration och idéer från andra i samma sits. Mässorna skapar en plattform för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring.

På mässan arrangerar Transport & Logistik iDag i samarbete med branschföreningen RFID Nordic en inspirerande eftermiddag med seminarier om RFID-teknikens snabba utveckling. Eftermiddagen avslutas med att branschpriserna Guldtaggen och Minitaggen delas ut till de två företag, beställare och leverantör, som har genomfört 2009 års mest framgångsrika RFID-installation.

– Mässbesökaren kommer verkligen att ha fullt upp och det är precis så som vi vill att det skall vara, säger Ann-Kristin, som menar att flera seminarier nu är presenterade på hemsidan.

Mer på webbplatsen.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper