Bok för typsnittsnördar

PUBLICERAD: 5 maj 2010
UPPDATERAD: 5 maj

web_hyperDesignskolan Westerdahls Studio3 har i flera år gjort en almanacka som projektarbete för Arctic Paper Norge. I år ändrade pappersleverantören briefen och resultatet blev boken med världens svåraste namn – Hyperactivitypography.

Det som vid första anblicken ser ut som en barnbok är inget mindre än en avancerad aktivitetsbok för typsnittsälskare. Boken är en fröjd för ögat och tog 15 formgivare runt fem månader att färdigställa från A till Z.

Pappersvalet bestämdes tidigt till Munkens designpapper som precis utökats med tre nya råare ytor. I boken ser man prov på alla sex obestrukna designkvaliteterna från Arctic Paper (Munken Polar, Munken Polar Rough, Munken Lynx, Munken Lynx Rough, Munken Pure, och Munken Pure Rough, alla i 120 g/m2).

Se boken på nätet: www.hyperactivitypography.com

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa