Lång väntan på Lightroom 3.0

PUBLICERAD: 11 juni 2010
UPPDATERAD: 11 juni

lightroom3_webEfter flera betaversioner har Adobe Lightroom 3.0 landat i skarp version. Bland nyheterna är bättre prestanda och bildkvalitet.

Adobe menar att de byggt om själva kärnan i verktyget och samtidigt fått in en ny arkitektur som ska ge bättre prestanda och bättre hantering när du arbetar med ett stort antal bilder eller stora bilder. På funktionssidan finns det ett nytt verktyg för brusreducering som ska vara bättre på att ta bort brus utan att förstöra detaljerna i dina bilder.

Version 3.0 bjuder också på linskorrigering. Här ingår ett antal förinställningar för objektiv som ska kunna ta bort geometrisk distorsion, vinjettering och kromatisk aberration. Men verktyget ska även klara att räta ut vertikala och horisontella perspektiv.

− Vi har haft över 600 000 nedladdningar av betaversionen av Lightroom 3, vilket resulterat i enorma mängder med värdefulla synpunkter från våra passionerade användare bland yrkesfotografer och avancerade amatörfotografer, säger Andreas Hollström, produktspecialist på Adobe Systems Nordic. Vi är glada över att så många människor har sett fram emot den färdiga versionen, så att de kan börja utnyttja alla de nya funktionerna som de varit delaktiga i att ta fram.

Adobe Photoshop Lightroom 3 kostar runt 3000 kronor. Vill du hellre uppdatera från en tidigare version kostar det runt 1000 kronor. Mer information om programmet finns på Adobes webbplats.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2