Första intervjun med Elanders nye vd

PUBLICERAD: 21 juni 2010
UPPDATERAD: 21 juni

jonas_elanders_390Tommy Lennartsson lämnar sin anställning på Elanders. Rollen som vd för Elanders Sverige AB kommer med omedelbar verkan att tas över av Jonas Brännerud som också kommer att ingå i koncernledningen.

Jonas kommer senast från koncernens verksamhet i Brasilien, där han varit vd i det brasilianska bolaget det senaste året. Förutom projektanställningar i koncernen sedan 2001 har Jonas varit hos Elanders sedan 2008. Han har arbetat som affärscontroller i Elanders verksamheter i Kina och i Ungern.

AGI fick tag på Jonas Brännerud för en första intervu om den nya tjänsten och hans bakgrund.

Hur har verksamheten i Brasilien utvecklats under din ledning?

– Målet har varit att vända verksamheten till svarta siffror vilket vi gjorde genom hård fokusering på nyförsäljning till bland annat svenska stora industriföretag. Många av dessa företag har vi redan idag som kunder i den svenska verksamheten vilket var en fördel för oss i vårt införsäljningsarbete. Vi arbetade också med handelskammaren i Sao Paulo vilket skapade många goda kontakter och relationer att bygga vidare på.

Hur känns det inför ditt nya uppdrag?

– Det känns oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med medarbetarna, hitta goda nya affärer men samtidigt utveckla våra befintliga kunder.

Hur kan du utveckla verksamheten i Sverige?

– Naturligtvis måste vi se över hela vår verksamhet för att säkerställa att vi jobbar så effektivt som vi bara kan göra. Vi ska lära av våra övriga Elanders-bolag och naturligtvis dela med oss av det vi gör bra här. Att sedan utveckla våra affärer är högt prioriterat.

– Väldigt många av våra exempel på goda innovativa affärer har skapats just tillsammans med våra kunder och jag är övertygad om att det finns mycket vi kan göra med kunderna för att utveckla och stötta deras affär och kommunikation med deras kunder. Att inspirera våra kunder till att kommunicera mera och se det tryckta ordet som ett bra komplement till övriga media är spännande.

– Ett annat mål jag har är att bli en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige vilket betyder att vi måste synas på rätt ställen och agera på rätt sätt i alla lägen för att attrahera den bästa kompetensen på marknaden.

Elanders koncernledning består därmed av följande personer: Magnus Nilsson, vd koncernchef, Andréas Wikner, tillförordnad CFO, Per Brodin, Jonas Brännerud och Peter Sommer.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8