Forskar för bättre inkjetprodukter

PUBLICERAD: 22 juni 2010
UPPDATERAD: 22 juni
Raimo Pollari, chef för KCL Pilot Plant.
Raimo Pollari, chef för KCL Pilot Plant.

Det grafiska forskningsföretaget KCL Pilot Plant i Espoo, Finland, har köpt en Versamark VL2000 Printing System och en Prosper S10. Maskinerna ska användas för att forska om papper för inkjetapplikationer som DR och transpromo.

Den nya Versamark VL2000 kommer att ersätta företagets Versamark VX5000e. KCL kommer att använda de nya maskinerna för att utveckla, testa och demonstrera inkjetpapper för direktmarknadsföring, transaktionstryck, bokproduktion, dagstidnings-, tidskrifts- och katalogtryck.

– Papper till rimliga priser och som tar fram det bästa i digitaltrycket är en nyckelfaktor för att expandera marknaden, säger Raimo Pollari, chef för KCL Pilot Plant. Vi vill hjälpa våra kunder att utveckla sina produkter så att de passar i processen.

Versamark VL-serien är skalbara system som ska kunna klara olika tryckeriers specifika behov. Modellerna producerar ensidigt och dubbelsidigt tryck.

Prosper S10 Imprinting System har Kodaks senaste Stream Inkjet-teknik och kan integreras med existerande offsetpressar. På så sätt ska det enligt Kodak gå att skapa hybridlösningar som gör det möjligt att trycka variabeldata in-line i full produktionshastighet. Typiska tillämpningar är DM- och transpromo-projekt.

Mer information på KCL:s webbplats.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449