Ett andligt bokbinderiarbete

PUBLICERAD: 29 juni 2010
UPPDATERAD: 29 juni

langwe_bok_webBokbindaren Monica Langwe har som ett hedersupprag från Utrikesdepartementet bundit in böcker till påven Benedictus XVI. Böckerna togs fram som en del i Sveriges ordförandeskap i EU förra året.

Samtliga böcker har ett handgjort ark med riksvapnet som vattenmärke. Det är gjort av Monica Langwe och pappersmakaren Karl-Erik Hedberg på Grycksbo handpappersbruk, som vi hyr sedan ett år tillbaka.

Boken som Monica Langwe bundit in innehåller en utskrift från ett idésamtal om Europas andliga rötter. Idésamtalet ägde rum i november förra året i Augustinerordens Bibliotek Angelica. De som deltog i samtalet var representanter för olika religiösa inriktningar, som talade om vilka idéer som format Europa.

Exemplaret till påven Benedictus XVI är bunden i pergament och sämskskinn och är en kopia av en befintlig bok i Vatikanstatens arkiv. Förutom originalboken till påven har Monica Langwe bundit in tio exemplar i klot. De ska bland annat delas ut till Vatikanstatens högsta ministrar samt högste chefen för biblioteket.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till ny stadsdel

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
Inprint-fyrsilund

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R