Ett andligt bokbinderiarbete

PUBLICERAD: 29 juni 2010
UPPDATERAD: 29 juni

langwe_bok_webBokbindaren Monica Langwe har som ett hedersupprag från Utrikesdepartementet bundit in böcker till påven Benedictus XVI. Böckerna togs fram som en del i Sveriges ordförandeskap i EU förra året.

Samtliga böcker har ett handgjort ark med riksvapnet som vattenmärke. Det är gjort av Monica Langwe och pappersmakaren Karl-Erik Hedberg på Grycksbo handpappersbruk, som vi hyr sedan ett år tillbaka.

Boken som Monica Langwe bundit in innehåller en utskrift från ett idésamtal om Europas andliga rötter. Idésamtalet ägde rum i november förra året i Augustinerordens Bibliotek Angelica. De som deltog i samtalet var representanter för olika religiösa inriktningar, som talade om vilka idéer som format Europa.

Exemplaret till påven Benedictus XVI är bunden i pergament och sämskskinn och är en kopia av en befintlig bok i Vatikanstatens arkiv. Förutom originalboken till påven har Monica Langwe bundit in tio exemplar i klot. De ska bland annat delas ut till Vatikanstatens högsta ministrar samt högste chefen för biblioteket.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS