GFF talade papper i Almedalen

Under seminariet ”Ju mer papper desto bättre för miljön” i Almedalen den 8 juli presenterade GFF tillsammans med United Minds en ny undersökning om svenska folkets förhållande till det tryckta och det digitala.

Sanningarna om papper, tryck och miljö diskuterades av en panel bestående av Ulf Dubois från Edita, Lars Lindgren från SCA, Maria Enroth, forskare, Kerstin Neld från Sveriges Tidskrifter, Viggo Cavling från Resumé och Mathias Goldmann, miljödebattör.

Enligt United Minds studie undviker många svenskar undviker att skriva ut saker från datorn som ett sätt att agera miljövänligt. Totalt är det 46 procent av svenskarna som i någon utsträckning säger sig låta bli att skriva ut från datorn av miljöskäl.

GFF ville med seminariet i Almedalen ge en rättvis bild av papperet som informationsbärare och lyfta fram fakta om papper, tryck och miljö

– Vi vet idag att en timmes surfande om dagen under ett år, ger upphov till ungefär lika mycket koldioxid som all DR till ett hushåll under ett år. Är tryckt media verkligen den miljöbov den framställs som ibland. Tänk om det är tvärt om, säger Lena-Liisa Tengblad, vd på GFF.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *