GFF talade papper i Almedalen

PUBLICERAD: 6 augusti 2010
UPPDATERAD: 6 augusti

Under seminariet ”Ju mer papper desto bättre för miljön” i Almedalen den 8 juli presenterade GFF tillsammans med United Minds en ny undersökning om svenska folkets förhållande till det tryckta och det digitala.

Sanningarna om papper, tryck och miljö diskuterades av en panel bestående av Ulf Dubois från Edita, Lars Lindgren från SCA, Maria Enroth, forskare, Kerstin Neld från Sveriges Tidskrifter, Viggo Cavling från Resumé och Mathias Goldmann, miljödebattör.

Enligt United Minds studie undviker många svenskar undviker att skriva ut saker från datorn som ett sätt att agera miljövänligt. Totalt är det 46 procent av svenskarna som i någon utsträckning säger sig låta bli att skriva ut från datorn av miljöskäl.

GFF ville med seminariet i Almedalen ge en rättvis bild av papperet som informationsbärare och lyfta fram fakta om papper, tryck och miljö

– Vi vet idag att en timmes surfande om dagen under ett år, ger upphov till ungefär lika mycket koldioxid som all DR till ett hushåll under ett år. Är tryckt media verkligen den miljöbov den framställs som ibland. Tänk om det är tvärt om, säger Lena-Liisa Tengblad, vd på GFF.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R