Slår ett slag för digitaltryck

PUBLICERAD: 20 augusti 2010
UPPDATERAD: 20 augusti
Leo Nyström, Konica Minolta, och Tommy Segelberg, Ricoh
Leo Nyström, Konica Minolta, och Tommy Segelberg, Ricoh

Inför Tryckstart som börjar den 13 september kommer vi att intervjua utställarna på turnén. Vi haffade Leo Nyström på Konica Minolta och Tommy Segelberg på Ricoh, som båda vill slå ett slag för digitaltrycket.

Varför är ni med på Tryckstart?

– Vi tycker att det är ett bra tillfälle att visa upp dels vår nya maskin-lineup, dels ny intressant programvara för den grafiska branschen, säger Leo Nyström, produktchef på Konica Minolta.

– Det är ett gyllene tillfälle att möta kunderna på deras hemorter, säger Tommy Segelberg, chef för Production Printing, Ricoh. Jag har också sagt till dem som håller i seminarierna hos oss att de ska ha en lokal prägel. När vi är ute så här når vi en annan marknad. Vi är ett relativt nytt varumärke inom produktion, så det gäller för oss att visa upp varumärket.

Vad ser ni mest fram emot att få visa besökarna?

– Det är utan tvekan vårt nya flaggskepp Bizhub C8000, som släpptes tidigare i år, säger Leo Nyström.

– Att visa vårt arbetsflöde från intag till produktion, där vi har en webblösning med i systemet, säger Tommy Segelberg.

Och vad ser ni mest fram emot på Tryckstart-turnén?

– Lönsamhetsdiskussionen! Det handlar väldigt mycket om vilken väg man ska gå och vilka investeringar som kunderna ska göra, säger Tommy Segelberg.

– På ett personligt plan tycker jag att det ska bli skoj att träffa våra kunder och få höra deras tankar och synpunkter, säger Leo Nyström. Rent affärsmässigt vill jag väcka intresse för våra lösningar och visa vad vi kan göra för branschen.

Mer information om Tryckstart

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449