SMS kopplar trycksaken till mobilen

PUBLICERAD: 20 augusti 2010
UPPDATERAD: 20 augusti

web_textingMobiltelefonen är nästa outforskade område för marknadsförare. Men kopplingen mellan mobil och print är en svår nöt att knäcka. Varken QR-koder eller RFID är särskilt utbredda. Men nu är amerikanska Go800 på gång med en tjänst som knyter trycksaken till mobilen.

Tjänsten Voice Keywords innebär att en användare SMS:ar ett nyckelord i en trycksak eller printannons till ett specificerat nummer. Därefter ringer annonsören upp användaren för att berätta mer om tjänsten eller produkten som annonseras. Tjänsten är helt gratis, förutom kostnaden för textmeddelandet som användaren skickar.

Enligt företaget är tjänsten främst avsedd för försäljning, kundservice, teknisk support, leverans av färdigmat och resor.

Över 7000 nyckelord har redan registrerats av företag som Walmart, Avis, Hertz, Staples och Sears. De första kampanjerna kommer att lanseras under nästa år, menar Go800.

Mer information finns på Go800:s webbplats.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1