Ökande hot mot pdf-filer

PUBLICERAD: 25 augusti 2010
UPPDATERAD: 25 augusti

En ny rapport från IBM:s säkerhetsgrupp X-Force visar att pdf-filer toppar listan över sårbarheter och intrång i datorer. Bara i april i år ökade antalet pdf-attacker med nära 40 procent jämfört med snittet under årets sex första månader.

Sårbarheter i Adobes produkter, i synnerhet Adobe Reader och Flash, har blivit den nya ”webbläsaren” när det gäller sårbarheter, menar IBM.

X-Force-gruppen tog under 2009 fram fyra varningsrapporter som tar upp hot som rör Adobe Acrobat, Reader och Flash. I alla fyra fall utnyttjades sårbarheterna – antingen genom en riktad attack eller som en del av spam-botar. Enligt X-Force-grupp kommer PDF-filer att fortsätta att exploateras.

En infekterad pdf-fil kan medföra att datorn kapas och används för att sprida virus och spam eller att lösenord hamnar i fel händer.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa