“Bra tillfälle att visa våra nyheter”

mossberg_390Inför Tryckstart som börjar den 13 september kommer vi att intervjua utställarna på turnén. Den här gången har turen kommit till Michael Mossberg, produktchef på Fujifilm. Han utlovar massor av nya släpp, bland annat purfärska XMF 3.0.

Hej Michael! Varför är ni med på Tryckstart?

– Det är det enda större eventet där vi kan träffa branschen på ett bra kul och informativt sätt. Tajmingen är god, både vi och andra leverantörer släppte massor av nyheter på Ipex tidigare i år. Eftersom många av våra kunder inte var där, passar vi på i ett miniformat att berätta om det viktigaste.

– Idag är det viktigare än någonsin för grafiska företag att hitta bra partners och att välja rätt utrustning. Man har inte råd att satsa på fel saker.

– Vi har flera nya släpp, bland annat i form ut av nya XMF 3.0 som släpptes idag. Även XMF Remote släpptes idag och förra veckan kom nya Metrics. Vi kommer att visa alla tre live under turnén.

Vad ser ni mest fram emot att få visa besökarna?

– Att visa hur XMF-konceptet har blommat ut i en lösning som innefattar webb-till-tryck, webbaserat korrektur och ett smart jdf-baserat flöde för alla typer av grafiska företag. Här vi har en mycket bra story med tanke på antalet installationer.

– Mycket av det vi visar kommer att röra sig kring programvara som gör att man har koll på jobben. Den automatiserar bort moment som kostar tid och pengar. Att visa upp att vi kan hjälpa till att göra bra trycksaker är inget nytt. Den här gången vill vi visa stegen kring hur man hanterar dokument på ett bra sätt för tryckerier som har offset, digitaltryck och kanske storformat, på det mest effektiva sättet.

Och vad ser du mest fram emot på Tryckstart-turnén?

– Jag hoppas att besökarna går man ur huse och tar chansen att kolla på alla nyheter. Jag vet att många orter inte är bortskämda med leverantörsbesök. Ta chansen och kom dit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *