Smarta dokument på turné

PUBLICERAD: 3 september 2010
UPPDATERAD: 3 september

web_tryckstartInför Tryckstart som börjar den 13 september kommer vi att intervjua utställarna på turnén. Den här fredagen har vi haffat Michael Svahn, marknadschef på Océ. Han talar sig varm för dokumentförädling – både för tryckerierna, men också för deras kunder.

Hej Michael! Varför är ni med på Tryckstart?

– Därför att det är viktigt för oss att komma ut till de kunder som vi inte når i de större orterna. Det är ett enkelt och smidigt sätt att visa nyheter.

Vad ser ni mest fram emot att få visa besökarna?

– Våra lösningar och hur vi tänker. Vi har ett helt nytt tänk som vi startar under hösten – smarta dokument. Det handlar om hur man kan gå från svartvit produktion till färg. Men också om hur man förädlar dokumenten och gör dem smartare.

– Egentligen är detta ett koncept för våra kunders kunder; hur vi kan hjälpa slutkunden med att förädla fakturor och dokument som de använder i sin yrkesvardag. Vi kommer att ha ett nordiskt event om detta i Stockholm den 18 oktober. Här kommer även ett antal samarbetspartners att vara med.

Och vad ser du mest fram emot på Tryckstart-turnén?

– Jag ska faktiskt inte åka med själv! Vi har bara med säljare i år. Men de ser säkert fram emot att få träffa kunder som de inte träffar så ofta. Det är bra att de får komma ut i landet och träffa nya människor.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449