Smarta dokument på turné

PUBLICERAD: 3 september 2010
UPPDATERAD: 3 september

web_tryckstartInför Tryckstart som börjar den 13 september kommer vi att intervjua utställarna på turnén. Den här fredagen har vi haffat Michael Svahn, marknadschef på Océ. Han talar sig varm för dokumentförädling – både för tryckerierna, men också för deras kunder.

Hej Michael! Varför är ni med på Tryckstart?

– Därför att det är viktigt för oss att komma ut till de kunder som vi inte når i de större orterna. Det är ett enkelt och smidigt sätt att visa nyheter.

Vad ser ni mest fram emot att få visa besökarna?

– Våra lösningar och hur vi tänker. Vi har ett helt nytt tänk som vi startar under hösten – smarta dokument. Det handlar om hur man kan gå från svartvit produktion till färg. Men också om hur man förädlar dokumenten och gör dem smartare.

– Egentligen är detta ett koncept för våra kunders kunder; hur vi kan hjälpa slutkunden med att förädla fakturor och dokument som de använder i sin yrkesvardag. Vi kommer att ha ett nordiskt event om detta i Stockholm den 18 oktober. Här kommer även ett antal samarbetspartners att vara med.

Och vad ser du mest fram emot på Tryckstart-turnén?

– Jag ska faktiskt inte åka med själv! Vi har bara med säljare i år. Men de ser säkert fram emot att få träffa kunder som de inte träffar så ofta. Det är bra att de får komma ut i landet och träffa nya människor.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)