Svensk smygpremiär från NI

PUBLICERAD: 10 september 2010
UPPDATERAD: 10 september

web_erik_pettersson_390pxPå måndag smäller det! Inför Tryckstart, som börjar den 13 september, kommer här den sista intervjun med utställarna. Den här fredagen har vi haffat Erik Petterson på Network Innovation, NI. Han arbetar febrilt med det sista inför smygpremiären av en ny storformatare på turnén.

Hej Erik! Varför är ni med på Tryckstart?

– Främst för att vi har en produktlansering att göra. Det är faktiskt en smygpremiär av en Epson-skrivare. Först i Sverige, dessutom. Alla besökare som vill titta på maskinen får skriva på ett papper så att de inte berättar för resten av Sverige som får se den efter den 20 september.

– Sedan visar vi även smarta grafiska verktyg som hjälper till att automatisera och kvalitetssäkra produktionen.

Och vad ser du mest fram emot på Tryckstart-turnén?

– Som alla vet så gillar jag att komma ut till kunderna. Vi har ett liknande koncept med vår tågresa, där vi får träffa kunderna i deras miljö. Det är definitivt det roligaste med turnéer.

– Tyvärr ska jag själv inte med i år, utan tar tillfället i akt och önskar min personal lycka till!

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1