NI kryddar hösten med nyheter

PUBLICERAD: 15 september 2010
UPPDATERAD: 15 september
Torbjörn Peterson och Erik Pettersson på NI.
Torbjörn Peterson och Erik Pettersson på NI.

Hösten bjuder på flera nyheter i Network Innovations portfölj. Det meddelade NI:s radarpar Erik Pettersson och Torbjörn Peterson på företagets höst-kickoff, som besökte Stockholm, Göteborg och Malmö i mitten av september.

Ett område som får ännu mer uppmärksamhet är automatisering. Här handlar det i synnerhet om två produkter hos NI. Dels en ”självkalibrerande” bildskärm från Eizo, dels en ny Epson-skrivare med inbyggt kalibreringsverktyg.

– Det är vårt sätt att bidra till automatiseringen av den grafiska branschen och vi tycker att det är två viktiga produkter, säger Erik Pettersson.

På digital signage-sidan arbetar NI nu med den amerikanska leverantören Gefen, som specialiserar sig på audio- och videolösningar för just digital skyltning.

På tjänstesidan utvecklar företaget sitt arbete med certifierad grafisk produktion som från och med hösten kommer att fokusera mer på fotografer och alla som arbetar med bilder. Det gör man bland annat genom seminarier riktade mot fotografer på den kommande tågturnén On Track Imaging.

Och visst återkommer tåget i höst. I år något senare än föregående år. Först i november får alla kunskapstörstande hoppa på tåget som börjar i Sundsvall den 2 november, med slutstation i Stockholm den 12 november. När tågsetet rullar in på Stockholms Central har NI och leverantörer täckt åtta svenska städer.

Mer information finns på Network Innovations webbplats.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2