Klimateffektivisera trycksaker på bokmässan

PUBLICERAD: 16 september 2010
UPPDATERAD: 16 september
Martin Folkelind, Arctic paper.
Martin Folkelind, Arctic paper.

Arctic Paper deltar på flera sätt vid årets Bok och Bibliotek i Göteborg. Både genom montern på grafiska torget och en föreläsning om trycksakers klimatpåverkan.

– Som ledande producent av närproducerade bokpapper har vi en naturlig roll på mässan, säger Leif-Arne Karlsen, försäljningsdirektör Arctic Paper Sverige. Vi märker också att fler trycksaksköpare intresserar sig för våra papper som, förutom bokpapper, också omfattar såväl bestrukna som obestrukna design- och huspapper.

I Arctic Papers monter, station 27 på grafiska torget G02:22 visas nyheterna i Munkens designsortiment och två helt nya nyanser av Arctic Volume. Under ”Papperets dag” (torsdag 23/9) kommer Arctic Paper att redovisa resultatet av en färsk studie kring trycksakers klimatpåverkan vad gäller fossilt koldioxid. Presentationen hålls på Grafiska Torgets temascen klockan 14.15.

– Studien ger flera indikationer på hur du som trycksaksköpare eller tryckeri avsevärt kan minska din trycksaks klimatpåverkan, bland annat genom produktionsland och pappersval, säger Martin Folkelind, globalt ansvarig för affärsutveckling inom Arctic Paper.

– Ett klimatsmart exempel är bokmässans egna seminarieprogram som tryckts lokalt i Sverige på ett närproducerat papper Arctic Volume White från Arctic Paper Grycksbo i Dalarna.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper