De tar över Justnu

PUBLICERAD: 24 september 2010
UPPDATERAD: 14 november

web_justnu_390Bröderna Peter och Jan Veres har köpt Justnu, med 15 egna tryckerier och en franchisetagare. Justnu har klarat att ha en god marginal genom hela lågkonjunkturen, så de nya ägarna har inga omedelbara planer om förändring.

– Vi har bett de tidigare ägarna att vara kvar. Peter Strandman kommer med i styrelsen och ska till viss del arbeta vidare operativt i bolaget. Lennart Carlsson kommer att finnas med i vissa projekt framöver. Båda är måna om att det ska gå bra framöver för företaget, säger 40 år gamla Jan Veres, som själv har rötter i den grafiska branschen.

Peter Veres är tio år yngre och utbildad ekonom. Han har arbetat med företagsvärdering i flera år och visste vad han skulle titta på när han hörde om möjligheten att få köpa Justnu.

– Nu har vi varit ute och besökt de olika tryckerierna, säger Peter Veres. Vi har mött så mycket stolthet och glädje över företaget, så det känns mycket bra. Vi erbjuder snabba leveranser och ett personligt bemötande av kunden. Det är viktigt att kunden får träffa samma personer varje gång. Samma person som kan deras trycksaker och är duktig på att göra deras layout, det är viktigt. Det är också svårare att sälja det du inte har. Hos oss kan kunden komma in i tryckeriet och se saker på riktigt.

Enhetlighet
En viktig del av Justnu har varit att göra om alla tryckerier så att kunden känner igen sig oavsett vilket tryckeri de kommer in på.

– Var man än kommer in, ser det likadant ut, säger Jan Veres. Samma möbler i entrén, samma tänk. Om en enhet får driftstopp, är det lätt att skicka jobben vidare till nästa. Vi har också samma prislista i hela landet.

Bröderna är överens om att företaget ska växa, på ett ansvarsfullt sätt utan att äventyra balansräkningen. Om tillväxten ska ske genom att ta in fler franchisetagare eller genom fler egna enheter, är dock ännu inte beslutat.

– Vi har kapacitet nog för att kunna fullfölja de tankar vi har. Man ska aldrig uttala sig om en viss siffra för tillväxt, men vår motivation är att vi ska växa. I vilken takt och till vilken storlek, det får framtiden visa. Men vi ska inte växa på bekostnad av verksamheten i dag. Vi ska växa hållbart, med de vinstmedel som skapas i rörelsen. Och vi tänker arbeta långsiktigt, avslutar Jan och Peter Veres.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R