DR-statistik varje månad

Institutet för Reklam- och mediestatistik, IRM, publicerar nu för första gången statistik för direktreklamen månadsvis.

– För första gången någonsin presenteras nu en heltäckande bild av hur mycket annonsörerna köper direktreklam för varje månad, säger IRM:s vd Magnus Anshelm. IRM har tidigare enbart kunnat redovisa dessa investeringar på kvartalsbasis och andra aktörers statistik över direktreklamen har varit direkt missvisande eftersom den enbart täckt en väldigt liten del av de totala investeringarna.

Under augusti ökade direktreklamen med 8,9 procent och uppgick till 374 miljoner kronor. Den oadresserade direktreklamen vann mycket på valkampanjerna och ökade med 25 procent jämfört med augusti 2009. Den adresserade direktreklamen gick dock emot strömmen och minskade med nära 3 procent under perioden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *