Ny standard ska ge snabbare variabeldatajobb

PUBLICERAD: 8 oktober 2010
UPPDATERAD: 8 oktober

PDF/VT är namnet på en ny standard för variabeldatajobb. Standarden definierar ett PDF-baserat VDP-jobb och möjliggör rendering av grafiskt innehåll för höghastighetsproduktion genom att spara repeterbart innehåll i cacheminnet.

– Den här tydliga definitionen av metadata för variabeljobb enligt PDF/VT-standarden kommer att gagna hela branschen allt eftersom vi migrerar från proprietära dataströmmar över till pdf-baserade sådana, säger Martin Bailey, teknisk chef på Global Graphics.

– Standarden gör det också möjligt att ta fram lösningar som gör variabeljobb snabbare. Den stöds redan av den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine, APPE 2.5.

En rad leverantörer har gett stöd åt standarden, bland annat Callas, Kodak, EFI, Global Graphics, GMC, HP Indigo, Konica Minolta, Xerox och Screen.

Källa: Printwek

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)