Konkret användning av sociala medier

PUBLICERAD: 11 oktober 2010
UPPDATERAD: 11 oktober

DMA 1(AGI på Direct Marketing Associations konferens i San Francisco)

Pepsi har i USA drivit ett projekt kallat ”The Refresh Program”. Det går ut på att du kan skriva ihop ett förslag om något du tycker ska göras (till exempel en samlingsplats i en stadsdel eller en förbättring på en skola). Din presentation läggs ut tillsammans med andra och kan tittas på i olika sociala medier (Youtube, Facebook, Twitter etc.). Sedan kan alla gå in och rösta och de projekt som får flest röster får sedan professionell hjälp från Pepsi för att gå vidare till genomförande.

– Vi har haft fler röster än vad presidentvalet i USA hade, säger den ansvarige för digitala och sociala medier, Bonin Bough (till höger i bilden), på Pepsi, när han intervjuas av Carol Krol vid invigningen av Direct Marketing Associations konferens med 15 000 deltagare i San Francisco.

– Ambitionen för oss med att använda de sociala medierna är att gå från impressions till connections, säger Bonin Bough. Med det syftar han på att annonsen är en impression (ett intryck) vid ett tillfälle, medan de sociala medierna involverar mottagaren och det blir istället connection (kontakt).

– Prova gärna att exempelvis släppa en app med något som ger kontakt till användaren. Att ge bort en app i dag är ungefär som när vi förr delade ut t-tröjor. Det räcker att app:en är hyggligt färdig – det krävs inte att allting fungerar perfekt i den. Det är bättre att du prövar dig fram och släpper nya app:ar efterhand.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449