Måndagens seminarier på DMA

PUBLICERAD: 11 oktober 2010
UPPDATERAD: 11 oktober

Först ut är Clara Hunt, Infogroup. Hon berättar att direktmarknadsföring växer med 4,5 procent i USA årligen mellan 2009 och 2014. Det är dock stor skillnad mellan olika medier. De tre medier som växer snabbast är:

Mobil kommunikation: växer årligen med 29 procent mellan 2009 och 2014. Det är därmed det snabbast växande mediet. På andra plats kommer sociala medier med 15 procent årlig tillväxt. Tredje snabbast växande segmentet är e-post med 13 procent per år.

Produkter och artister
I ett stort seminarium om att använda artister som dragplåster för olika produkter sade moderatorn Scott Donaton att reklam är enda sättet för artister att tjäna pengar, när de har svårt att få betalt för sin musik.

Steve Stoute gjorde en sång i samband med lanseringen av filmen Men in Black. Låten kunde laddas ner fritt, sponsrat av Rayban. Den laddades ner 10 miljoner gånger och det såldes 14 miljoner par glasögon. Det var en femdubbling av Raybans normala försäljning. Det här var ingen slump. Det var en affärsmodell som fungerade – och fungerar.

– Musiker är i dag mycket mer villiga att kopplas ihop med en produkt som de tror på.

När det gäller sociala medier, ska du vara beredd att berätta om allting. Om du är livsmedelsproducent och inte vill prata om innehållet i dina produkter, är du på fel ställe. Då ska du inte vara i sociala medier.

Bret Michaels är musiker som kopplas till drycken Snapples, som nu tillhör Dr. Pepper.

För tio år sedan hade Dr. Pepper gått till honom och bett honom hålla upp en flaska. Men nu valde de istället att utveckla flaskan, namnet, affischerna och ställen så att allt är kopplat till Bret Michaels.

– För mig handlade det om passion. Jag har diabetes sedan jag var sex år gammal och behöver fyra sprutor om dagen. Jag ville vara med och ta fram en dryck som fungerade. När man älskar det man gör så handlar det sedan om att få resten av världen att tro på att jag älskar det.

– Kunderna köpte det snabbt för de trodde att det var en kort produkt som skulle försvinna. Men så var det inte, för produkten fortsätter att finnas där med mitt ansikte på.

Kommer musiken att tappa tilltro?

– Bara om du som musiker säljer ut det du tror på. Jag skulle till exempel inte kunna göra något för tobaksindustrin, om de till exempel skulle vilja sponsra en turné.

Scott Donaton pratade också om sociala medier.

– När Toyota hade problem med bromsarna för ett halvår sedan, så lade de ut all möjlig information i de sociala medierna. När de hade problem med sina dörrar för 17 år sedan, valde de istället att lägga locket på och fick så mycket kritik att det dröjde ända tills nu innan de på nytt vågade släppa loss.

Klädseln fungerade inte
Steve Stoute kritiserade McDonalds klädsel för att den vände sig till barn och mammor men blev pinsamt när barnen blev tonåringar. Jag sade till dem att ni har 40 000 anställda som alla är i den åldern som vi ville nå.

– Alla tog av sig uniformen när de lämnade restaurangen. Vi ville vända det till 40 000 one-to-one-marknadsförare som berättade att det här är platsen där du startar din karriär.

Direktmarknadsföring startar med one-to-one. Vad kan vara bättre än att en person berättar för en annan och några värderingar överförs?

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2