W2P-verktyg ligger i molnet

PUBLICERAD: 22 oktober 2010
UPPDATERAD: 22 oktober
Ola Norrman, Press to go.
Ola Norrman, Press to go.

Den norska programvaruleverantören Press to go utvecklar programvara för hantering av marknadsmaterial och webb-till-tryck. Det senaste släppet, Mars, är en portallösning för tryckerier som vill bygga webbutik.

Mars har koppling både till kund och produktion. På kundsidan samlas alla beställningsobjekt på en användarunik sida. Denna kan skräddarsys efter kundens önskemål. Här kan beställare se både dynamiska objekt och statiska. Användarsidan går även att integrera in i kundens intranät. Arbetar man främst dynamiskt finns det en koppling mellan dynamiska dokument och bildarkiv. Det finns även ett samlingsarkiv som lagrar tidigare ordrar, både påbörjade och avslutade, vilket ska förenkla repeatjobb.

– Mars-releasen har utvecklats i tätt samarbete med våra storkunder och erbjuder en helt ny användarupplevelse, säger Ola Norrman, vd för Press to go.

Den nya lösningen har fått en ny produktionsdel för att hantera ordrar. Här ska det gå att hantera en obegränsad mängd virtuella produktionsenheter samtidigt. Det finns även stöd för att lägga ut jobb på externa underleverantörer.

Med tilläggsprogrammet Press to go Sniffer kan lösningen integreras mot ett bakomliggande affärs- eller produktionssystem, som Fujifilm XMF, Printvis, GKS3 eller Summa.

I tillägg ingår även Press to go Publisher, Press to gos lösning för att bygga dynamiska mallar. Processen utgår från högupplösta pdf-filer som importeras i Publisher. Ur dessa pdf:er extraheras metadata som sedan utgör grunden i den dynamiska mallen.

Press to go erbjuds bara som en molntjänst. Det innebär att Press to go driftar lösningen på egna servrar.

– Vi har nu en fabrik för web-to-print, säger Ola Norrman Med över 100 000 unika företagsanvändare i systemet har vi idag en produktionsvolym i web-to-print som få tryckerier, ens internationellt, kan mäta sig med. Med den nya releasen av Mars kan nu ett enskilt tryckeri hantera sina kunder i Press to go på exakt samma sätt som om systemet var installerat lokalt.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa