Heidelberg förstärker på förbrukning

PUBLICERAD: 26 oktober 2010
UPPDATERAD: 26 oktober
Lars Wall och Rickard Rafstedt.
Lars Wall och Rickard Rafstedt.

Heidelberg Sverige fördubblar försäljningsstyrkan för området förbrukningsvaror. Förstärkningarna heter Lars Wall och Rickard Rafstedt.

Anställningarna är ett resultat av försäljningsframgångar. Enligt Heidelberg har man nu nått en total marknadsandel på förbrukningsvaror på 25 procent i Danmark och Sverige. Den största marknadsandelen är inom tryckplåtar, där Heidelberg i dag är uppe i en marknadsandel på över 30 procent, menar man.

– Vi har stor framgång inom förbrukningsvaror – inte minst i Sverige – men vi vill gärna ha ännu bättre marknadstäckning och därför rustar vi nu upp genom att anställa ytterligare två säljare , säger försäljningschef Hans-Henrik Hjorth.

– Det är mer än vad vi hade vågats hoppas på för närvarande – men vi kan se att det finns mycket mer att hämta. Kunderna har fått upp ögonen på de många fördelarna med att handla förbrukningsvaror på ett enda ställe – och vi har i dag ett mycket brett och konkurrenskraftigt program i våra Saphira-portfölj.

Rickard Rafstedt har anställts som kontoansvarig med Sydsverige som sitt distrikt. Rickard har arbetat i den grafiska branschen sedan 1993 – och kommer senast från Fujifilm, där han ansvarade för försäljningen av prepress-lösningar, digitaltryck och förbrukningsvaror.

Lars Wall har anställts som kontoansvarig med Östergötland, Mälardalen, Dalarna och Norrland som sitt distrikt. Lars har varit anställd i 20 år hos Fujifilm, där han i likhet med Rickard har sålt prepress-lösningar, digitaltryck och förbrukningsvaror. Lars börjar hos Heidelberg den 1 januari 2011.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell