Formge för Ipad

PUBLICERAD: 27 oktober 2010
UPPDATERAD: 27 oktober

Nya Adobe Digital Publishing Suite är en komplett familj med både tjänster och verktyg för publicering i digitala medier. Sviten används i kombination med Adobe CS5 för att utveckla innehåll till läsplattor och smarta mobiler.

Med hjälp av Indesign CS5, HTML5 och nya Digital Publishing Suite ska det gå att skapa anpassningsbar layout med inbyggda interaktiva egenskaper direkt i Indesign. Lösningen hanterar ett komplett arbetsflöde för digital publicering, inklusive betald distribution och optimering av redaktionellt innehåll och annonser.

– Mediabranschen är snabbt på väg in i en ny epok där förlag och tidningsutgivare siktar in sig på nya mobila hårdvaruplattformar. Med Adobes nya lösning för digital publicering har vi ett viktigt bidrag till det nya innovativa klimat som uppstått både när det gäller redaktionellt innehåll och annonsering.

– Genom att bygga vidare på det etablerade arbetsflödet från Indesign CS5 med tjänsterna som erbjuds genom Digital Publishing Suite kan tidningsförlag nu skapa och kommersialisera en helt ny kategori digitala magasin som erbjuder en rikare och mer levande läsupplevelse som lockar såväl betalande prenumeranter som annonsörer.

Digital Publishing Suite omfattar flera tjänster för digital publicering, samt mjukvara med ny teknik för läsning:

· Production Service: Ladda upp artiklar direkt från InDesign CS5 till en driftad tjänst.

· Distribution Service: Lagring och distribution av digitalt innehåll anpassat för läsplattor och datorskärm.

· E-commerce Service: Modeller för betalning och säljaktiviteter som utnyttjar möjligheterna att ta betalt för innehåll direkt genom detaljistplattformar eller mobila marknadsplatser som Apple App Store och Google Apps Marketplace.

· Analytics Service: Genom Adobe Site Catalyst får mediaföretag tillgång till detaljerade uppgifter om exempelvis annonsvisningar, nedladdade exemplar, inköpsstatistik och efterfrågan på interaktivt innehåll som video.

Båda versionerna av Digital Publishing Suite (Professional respektive Enterprise Edition) blir enligt planerna tillgängliga under andra kvartalet 2011.

En förhandsversion av den kompletterande tekniken för digital publicering tillsammans med InDesign CS5 finns tillgänglig på Adobe Labs.

Mer information om Digital Publishing Suite.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa