Nästa vecka rullar tåget in

PUBLICERAD: 29 oktober 2010
UPPDATERAD: 29 oktober
Erik Petterson från Network Innovation, som arrangerar Ontrackimaging.
Erik Petterson från Network Innovation, som arrangerar Ontrackimaging.

Tågmässan Ontrackimaging rullar in på Sundsvalls centralstation på tisdag nästa vecka. Tågsetet är laddat med utställare och seminariespår.

På Ontrackimaging hålls tio kostnadsfria seminarier och i fem tågvagnar hålls en omfattande produktutställning.

Tio seminarieämnen inom foto och grafisk produktion hålls på tåget. Mässarrangören Network Innovation har bjudit in talare från Svenska Fotografers Förbund, Canon/Apple, Moderskeppet, Network Innovation, 3M och Projektor.

På uppdrag av utställaren Canon kommer fotograf David Bicho att dokumentärfilma mässan OnTrackImaging 2010. Du som besökare kommer kunna följa mässan i realtid – på www.ontrackimaging.se . Ett nytt filmklipp kommer publiceras såväl i samband med inflytten i mäsståget som efter varje mässdag.

_________________________________________________________________
MER INFORMATION
Ontrackimagings webbplats finns all information om mässan. Här bokar du din kostnadsfria biljett till mässan, seminarier och branschmingel. Mässan håller öppet mellan 11–16 och kommer till den centrala tågstationen i följande städer:

2/11 Sundsvall

3/11 Västerås

4/11 Karlstad

5/11 Göteborg

9/11 Helsingborg

10/11 Malmö

11/11 Jönköping

12/11 Stockholm

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01