Reklammarknaden på väg mot högtryck

PUBLICERAD: 3 november 2010
UPPDATERAD: 3 november

Under tredje kvartalet växte reklammarknaden med nära 15 procent eller drygt 900 miljoner kronor jämfört med i fjol. Total sett uppgick intäkterna från reklam till över 6,8 miljarder kronor under kvartalet.

Hittills under 2010 har reklamen i Sverige omsatt 21,7 miljarder kronor, vilket är en ökning med drygt 9 procent jämfört med 2009.

TV-reklamens omsättning ökar med närmare 27 procent under det tredje kvartalet. Reklamintäkterna i TV överstiger därmed för andra kvartalet i rad de nivåer som nåddes rekordåret 2008. Även investeringar i internetreklam växer kraftigt under kvartalet och denna tillväxt drivs på av sökordsmarknadsföringen som till och med växer mer än TV- reklamen. Att morgonpressens annonsintäkter dessutom ökar med 20 procent bekräftar bilden av en reklammarknad genomsyrad av ett stabilt högtryck.

Utöver tillväxten i de tre största reklammedierna morgonpress, internet och TV visar utomhusreklamen en tillväxt på över 30 procent under tredje kvartalet, medan såväl kvällspress och gratistidningar som butiksmedia, bioreklam och mobilmarknadsföring visade tillväxt på över 20 procent under detta kvartal.

– Reklammarknaden har på mindre än ett år gått från permafrost till ett tropiskt högtryck.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)