Grafiska branschen får miljonstöd

PUBLICERAD: 4 november 2010
UPPDATERAD: 4 november

web_hans_johansson_390Grafiska Företagens Förbund, förpackningsindustrin och närliggande verksamhetsområden har tilldelats kompetensutvecklingsstöd från Europeiska Socialfonden (ESF) för region Småland med öarna.

Stödet uppgår till cirka 3 miljoner kronor och berör medlemsföretag i Jönköping, Kalmar, Värnamo och Växjö kommun. Totalt kommer 245 medarbetare hos företagen Fälth & Hässler, Gafs Kartong, KST Kalmarsundtryck, Kuvertteamet i Sverige, NRS Tryckeri samt Växjö Bokbinderi att kunna utvecklas med hjälp av kompetensutvecklingsstödet.

– Vi är glada att den grafiska branschen får ytterligare stöd för kompetensutveckling. Tidigare i år fick vi beviljat cirka 5 miljoner till region Östra Mellansverige och nu 3 miljoner till Småland med öarna. Detta stöd är mycket välkommet, säger Hans Johansson, projektledare för ESF på Grafiska Företagens Förbund.

FOTO: Mette Jensen

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex