Ny bok om konsten att berätta

PUBLICERAD: 16 november 2010
UPPDATERAD: 16 november

web_slutsaltSlutsålt är en ny bok där reklamräven Lars Falk djupdyker i skapandets villkor och kreatörens vardag. Som copywriter fokuserar han naturligtvis på ord och texter, men även på sin 40-åriga karriär.

– Jag har velat berätta om reklamens innersta, om det som aldrig blir omodernt, om konsten att röra vid, beröra och berätta. Det är en konst som har framtiden för sig eftersom kampen om vars och ens femton sekunder (Andy Warhol trodde på femton minuter) på scenen ständigt tilltar. Och eftersom, i reklamens värld, standardversioner snart finns förprogrammerade i varje reklamköpares dator, säger Lars Falk.

Författarens förhoppning med Slutsålt är att öka kunskapen om berättandets värde men också att ge en mer nyanserad bild av reklamens ansikte.

– Bra reklam känns först som en stöt i magen, sedan som en ilning i hjärttrakten och sist som ett aha i hjärnan. Allt på bråkdelen av en sekund. Kvar lämnas ”ett sympatiskt minne”, vilket styr oss i köpögonblicket, säger Lars Falk.

_____________________________________________________________________
FAKTA
Titel: Slutsålt
Förlag: Liber
ISBN: 978-9147-09603-9
Rek. internetpris: 344 kronor

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449