Mutoh-skrivare för elastiska textilmaterial

PUBLICERAD: 25 november 2010
UPPDATERAD: 14 november

Belgiska Mutoh har presenterat Viper TX Professional, en textilskrivare för arbetsbredderna 162 och 221 cm. Skrivaren har utformats for att printa på elastiska, vävda och trikåliknande material med öppen struktur, som till exempel PES-flaggor, bomull, nylon, lycra, silke, poplin med mera.

Stabiliteten i utskriften får man med hjälp av ett rörligt transportband på vilket textilmaterialet häftar väl under tranporten. Maskinen har ett inbyggt tvättsystem som håller transportbandet rent för att eliminera risken för tryck på materialets baksida.

Viper TX Professional arbetar med totalt åtta färger som kan konfigureras CMYK + dekorfärger, CMYK+CMYK med olika färgtyper samt 2 x CMYK för ökad utskriftshastighet. Utskriftshastighet för högkvalitativ utskrift är mellan 11 och 32 kvm/tim,  medan högsta hastighet för 221 cm-maskinen är 63 kvm/tim.ViperTX_Soft_Sign

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2