Mutoh-skrivare för elastiska textilmaterial

PUBLICERAD: 25 november 2010
UPPDATERAD: 14 november

Belgiska Mutoh har presenterat Viper TX Professional, en textilskrivare för arbetsbredderna 162 och 221 cm. Skrivaren har utformats for att printa på elastiska, vävda och trikåliknande material med öppen struktur, som till exempel PES-flaggor, bomull, nylon, lycra, silke, poplin med mera.

Stabiliteten i utskriften får man med hjälp av ett rörligt transportband på vilket textilmaterialet häftar väl under tranporten. Maskinen har ett inbyggt tvättsystem som håller transportbandet rent för att eliminera risken för tryck på materialets baksida.

Viper TX Professional arbetar med totalt åtta färger som kan konfigureras CMYK + dekorfärger, CMYK+CMYK med olika färgtyper samt 2 x CMYK för ökad utskriftshastighet. Utskriftshastighet för högkvalitativ utskrift är mellan 11 och 32 kvm/tim,  medan högsta hastighet för 221 cm-maskinen är 63 kvm/tim.ViperTX_Soft_Sign

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS