Proofr.com levererar provtryck snabbt och globalt

PUBLICERAD: 25 november 2010
UPPDATERAD: 14 november

Gmg Color som tillverkar mjukvara och material för färgstyrning och förprovtryck har lanserat en ny global provtryckstjänst – Proofr.com.

Idén är att den som vill skicka ett provtryck till någon som befinner sig långt bort skickar sin digitala fil till en lokal certifierad leverantör som befinner sig nära provtryckets mottagare. Resultatet är kortare leveranstid och lägre kostnader för frakten.
– På grund av den ökade globaliseringen skickas det allt fler provtryck runt om i världen och vi har redan anslutit många leverantörer till nätverket, säger Paul Willems som är vd på Gmg i Tyskland.

Gmg:s mjukvara GMG ColorProof5 tillsammans med papperet ProofPaper semimatte 250 är grunden för upplägget. Alla som har mjukvaran tillsammans med en skrivare från Epson, HP eller Canon kan bli en del av nätverket som levererar provtrycken.
Man garanterar att provtrycken ser ut på exakt samma sätt oavsett var i världen de produceras. Därför ställs det höga krav på att provtryckens leverantörer ska följa den standard som man har tagit fram.

Just nu finns stora europeiska länderna som Tyskland och England tillgängliga tillsammans med USA och Indien. Inget nordisk land har ännu tillräckligt många anslutna provtrycksleverantörer för att det ska gå att beställa provtryck hit. Men den som är intresserad av att bli en del av nätverket och få möjligheter till nya intäkter kan anmäla sitt intresse på www.proofr.com.
– Vi söker hela tiden efter nya partners för att få täckning i nya länder, säger Paul Willems på Gmg.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa