Proofr.com levererar provtryck snabbt och globalt

Gmg Color som tillverkar mjukvara och material för färgstyrning och förprovtryck har lanserat en ny global provtryckstjänst – Proofr.com.

Idén är att den som vill skicka ett provtryck till någon som befinner sig långt bort skickar sin digitala fil till en lokal certifierad leverantör som befinner sig nära provtryckets mottagare. Resultatet är kortare leveranstid och lägre kostnader för frakten.
– På grund av den ökade globaliseringen skickas det allt fler provtryck runt om i världen och vi har redan anslutit många leverantörer till nätverket, säger Paul Willems som är vd på Gmg i Tyskland.

Gmg:s mjukvara GMG ColorProof5 tillsammans med papperet ProofPaper semimatte 250 är grunden för upplägget. Alla som har mjukvaran tillsammans med en skrivare från Epson, HP eller Canon kan bli en del av nätverket som levererar provtrycken.
Man garanterar att provtrycken ser ut på exakt samma sätt oavsett var i världen de produceras. Därför ställs det höga krav på att provtryckens leverantörer ska följa den standard som man har tagit fram.

Just nu finns stora europeiska länderna som Tyskland och England tillgängliga tillsammans med USA och Indien. Inget nordisk land har ännu tillräckligt många anslutna provtrycksleverantörer för att det ska gå att beställa provtryck hit. Men den som är intresserad av att bli en del av nätverket och få möjligheter till nya intäkter kan anmäla sitt intresse på www.proofr.com.
– Vi söker hela tiden efter nya partners för att få täckning i nya länder, säger Paul Willems på Gmg.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: