Proofr.com levererar provtryck snabbt och globalt

Gmg Color som tillverkar mjukvara och material för färgstyrning och förprovtryck har lanserat en ny global provtryckstjänst – Proofr.com.

Idén är att den som vill skicka ett provtryck till någon som befinner sig långt bort skickar sin digitala fil till en lokal certifierad leverantör som befinner sig nära provtryckets mottagare. Resultatet är kortare leveranstid och lägre kostnader för frakten.
– På grund av den ökade globaliseringen skickas det allt fler provtryck runt om i världen och vi har redan anslutit många leverantörer till nätverket, säger Paul Willems som är vd på Gmg i Tyskland.

Gmg:s mjukvara GMG ColorProof5 tillsammans med papperet ProofPaper semimatte 250 är grunden för upplägget. Alla som har mjukvaran tillsammans med en skrivare från Epson, HP eller Canon kan bli en del av nätverket som levererar provtrycken.
Man garanterar att provtrycken ser ut på exakt samma sätt oavsett var i världen de produceras. Därför ställs det höga krav på att provtryckens leverantörer ska följa den standard som man har tagit fram.

Just nu finns stora europeiska länderna som Tyskland och England tillgängliga tillsammans med USA och Indien. Inget nordisk land har ännu tillräckligt många anslutna provtrycksleverantörer för att det ska gå att beställa provtryck hit. Men den som är intresserad av att bli en del av nätverket och få möjligheter till nya intäkter kan anmäla sitt intresse på www.proofr.com.
– Vi söker hela tiden efter nya partners för att få täckning i nya länder, säger Paul Willems på Gmg.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: