Stort intresse för Affischprojektet

PUBLICERAD: 25 november 2010
UPPDATERAD: 14 november

Svenska Screen- och Specialtryckares Förening utlyser varje år en tävling i screentryck, Affischprojektet, så även i år.

Affischprojektet 2010 fick sin start i Fotografiska Museets lokaler i Stockholm, där SSTF ordföranden Johan Soovéer kunde hälsa ca 100 studenter välkomna. Det var den största skaran deltagare hittills i projektets historia och de skolor som bjudits in var Beckmans, Berghs, Forsbergs, HDK, Konstfack, Grafiska Institutet och Högskolan Dalarna. Att så många studenter ställt upp och kommit personligen i snöväder och en isande vind var en klar framgång och till stor glädje för SSTFs entusiaster.

Det är också vid detta välkomstmöte som årets motivtema för affischerna i format 70 x 100 cm presenteras. Tema för årets motiv blev ”FÖRBJUDET”,  vilket togs emot med förtjusning av studenterna!

Som vanligt är det Antalis som ställer sin papperskollektion till forforgande medan Andrén & Söner bjuder på plastmaterial till de som föredrar detta. Trycket skall utföras i 3+0 färger, streck och det är Spacio och Schneidler som står för tryckfärgerna.Affischprojektet-2010-001

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959