Stort intresse för Affischprojektet

PUBLICERAD: 25 november 2010
UPPDATERAD: 14 november

Svenska Screen- och Specialtryckares Förening utlyser varje år en tävling i screentryck, Affischprojektet, så även i år.

Affischprojektet 2010 fick sin start i Fotografiska Museets lokaler i Stockholm, där SSTF ordföranden Johan Soovéer kunde hälsa ca 100 studenter välkomna. Det var den största skaran deltagare hittills i projektets historia och de skolor som bjudits in var Beckmans, Berghs, Forsbergs, HDK, Konstfack, Grafiska Institutet och Högskolan Dalarna. Att så många studenter ställt upp och kommit personligen i snöväder och en isande vind var en klar framgång och till stor glädje för SSTFs entusiaster.

Det är också vid detta välkomstmöte som årets motivtema för affischerna i format 70 x 100 cm presenteras. Tema för årets motiv blev ”FÖRBJUDET”,  vilket togs emot med förtjusning av studenterna!

Som vanligt är det Antalis som ställer sin papperskollektion till forforgande medan Andrén & Söner bjuder på plastmaterial till de som föredrar detta. Trycket skall utföras i 3+0 färger, streck och det är Spacio och Schneidler som står för tryckfärgerna.Affischprojektet-2010-001

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nordvalls Etikett i partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2