Yngst blev bäst i tryck-SM

PUBLICERAD: 3 december 2010
UPPDATERAD: 3 december

web_elsa_christophsXenter/Tumba gymnasiums grafiska utbildning röner framgångar. Igår vann 17-åriga Elsa Christophs, andraårselev på gymnasiet och yngst i tävlingen, yrkes-SM i offsettryck efter tre timmars kamp. I och med vinsten kommer hon att representera Sverige i yrkes-VM nästa år i London.

– Jag är jätteglad för detta, det ska bli oerhört kul att få komma till yrkes-VM nästa år, säger Elsa Christophs.

I dag går det 16 elever i årskurs 2 tillsammans med Elsa i utbildningen Grafisk medieproduktion på Xenter/Tumba gymnasium.

– Hon har mycket bra stilistisk och teknisk förmåga och även förmågan att jobba snabbt och effektivt. Vi hoppas att den här framgången ska inspirera flera ungdomar att upptäcka den grafiska branschen, säger Jan Sätherlund, ansvarig lärare på utbildningen vid Industritekniska programmet – Grafisk medieproduktion vid Xenter/Tumba gymnasium.

– Det var oerhört jämnt mellan finalisterna, men Elsa hade det lilla extra som behövdes för att ta hem segern, säger en av tävlingsdomarna, Lars Forsberg.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)