Yngst blev bäst i tryck-SM

PUBLICERAD: 3 december 2010
UPPDATERAD: 3 december

web_elsa_christophsXenter/Tumba gymnasiums grafiska utbildning röner framgångar. Igår vann 17-åriga Elsa Christophs, andraårselev på gymnasiet och yngst i tävlingen, yrkes-SM i offsettryck efter tre timmars kamp. I och med vinsten kommer hon att representera Sverige i yrkes-VM nästa år i London.

– Jag är jätteglad för detta, det ska bli oerhört kul att få komma till yrkes-VM nästa år, säger Elsa Christophs.

I dag går det 16 elever i årskurs 2 tillsammans med Elsa i utbildningen Grafisk medieproduktion på Xenter/Tumba gymnasium.

– Hon har mycket bra stilistisk och teknisk förmåga och även förmågan att jobba snabbt och effektivt. Vi hoppas att den här framgången ska inspirera flera ungdomar att upptäcka den grafiska branschen, säger Jan Sätherlund, ansvarig lärare på utbildningen vid Industritekniska programmet – Grafisk medieproduktion vid Xenter/Tumba gymnasium.

– Det var oerhört jämnt mellan finalisterna, men Elsa hade det lilla extra som behövdes för att ta hem segern, säger en av tävlingsdomarna, Lars Forsberg.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2