Zund Packz skapar 3D-förpackningar

Zund har tagit fram sin första 3D-programvara för formgivning av förpackningar. Verktyget heter Packz och har utvecklats av företaget Kasemake.

Ett av syftena med programvaran är att ge Zunds storformatskunder tillgång till ett verktyg som de kan använda för att utveckla prototyper och digitala versioner av senare produktioner. Enligt Zund finns det här ett behov att kunna visualisera förpackningar i 3D för slutkunderna.

Programvaran kostar runt 20 000 per användarlicens. Filformatet som Packz genererar är öppet och leverantörsoberoende.

Packz har redan lanserats i Storbritannien och Zund har ännu inte avslöjat när programmet släpps i Skandinavien och Sverige.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: