Så uppfattas G-Print

PUBLICERAD: 14 december 2010
UPPDATERAD: 14 december

I en marknadsstudie som nyligen utförts av Opticom bekräftas att G-Print betraktas av sina kunder som ett unikt bestruket papper med jämn och hög kvalitet. Även den personliga service som ges rankas mycket högt av kunderna.

Opticom International Research har gjort en marknadsstudie av kundernas uppfattning av varumärket G-Print. Den baseras på 169 intervjuer med representanter för grossister, direktkunder och grossistkunder från elva europeiska länder och är en uppföljning av 2008 års studie. Resultatet är nu klart och har nyligen presenterats.

– Studien visar att våra starkaste områden är produkten och vår personal. Undersökningen bekräftar att G-Print har en hög och jämn kvalitet som baseras på de tekniska egenskaperna och den unika bestrykningstekniken. Tryckarna märker det genom den mycket goda körbarheten i tryckpressar och konverteringsmaskiner. En stark produkt tillsammans med en servicemedveten personal och goda kundrelationer är grunden för att bygga ett stort förtroende.

– Förutom att följa upp 2008 års undersökning, var det också viktigt att få en bild av hur kunderna ser på oss och G-Print idag. Logistiken är till exempel ett område där vi och våra kunder kan utveckla samarbetet ytterligare. Transporter påverkar miljö och kostnader, så med gemensamma ansträngningar, som exempelvis högre fyllnadsgrader i bilar och containers, bidrar vi till bättre miljö. Kostnadsmedvetenhet och miljö går hand i hand.

– Vi vet att många kunder flitigt använder G-Print vid digitaltryck. Därför kommer vi att ännu kraftigare än hittills lyfta fram G-Prints starka sidor inom detta område, avslutar Jaana Ahlroos.

– Jag är glad att G-Print och bruket i Grycksbo numera ingår i Arctic Paper-familjen, säger Hans Karlander, Försäljnings- och Marknadsdirektör Arctic Paper SA. Resultatet av Opticoms studie visar att G-Print är en både unik och stark produkt på marknaden. Det är ett varumärke som vi skall förvalta väl och fortsätta att stärka och utveckla inom koncernen.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449