Typsnittsverktyg lanseras i Sverige

PUBLICERAD: 3 januari 2011
UPPDATERAD: 3 januari

Som distributör i Sverige erbjuder nu Matton Type DNA:s typsnittsverktyg. Det har utvecklats för att hitta och använda rätt typsnitt på ett helt nytt sätt.

Vid installation analyseras användarens samtliga typsnitts ”DNA” och det skapas profiler som utgör grunden i Type DNAs unika verktyg (metadata används inte).

Type DNA kan använda på två sätt. Som en fristående typsnittshanterare, The Creative Font Manager, eller som ett insticksprogram för flera Adobe-program. Det fristående verktyget kan användas vid sidan av existerade typsnittshanterare.

Type DNA Plugged-in solution, för Adobe-program, tar in typsnittshanterarens alla funktioner och verktyg direkt i Photoshop, Illustrator och InDesign. Det ger möjligheten att välja och applicera typsnitt direkt i ditt dokument.

Type DNA finns idag för Mac på Mattons webbplats. PC-versionen beräknas landa i butik i februari i år.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2