ISO-standard för miljömätning på gång

PUBLICERAD: 7 januari 2011
UPPDATERAD: 7 januari

Internationella Standardorganisationens tekniska kommitté, TC 130, har lanserat en ny arbetsgrupp med namnet WG11. Målet för gruppen är att utveckla en uppsättning standarder som ska täcka tryckindustrins miljöpåverkan.

För närvarande arbetar WG11 med förslaget 16759, som är förutsättningarna för att mäta koldioxidutsläpp hos trycksaker. Deadline är satt till den 4 februari.

Arbetet sammanfaller med det brittiska forskningsinitiativet Verdigris, som drivs av Digital Dots. Verdigris uppmanar grafiska företag att ta en aktiv roll i utvecklingen av standarden genom sina nationella ISO-organ.

– Standardarbete är tidskrävande, obetalt och tungt, säger Laurel Brunner, grundare av Verdigris. Därför är det ingen överraskning att tryckerier och utgivare är ovilliga att delta i arbetet. Men resultatet kommer att påverka den grafiska branschens konkurrenskraft avsevärt och det är viktigt eftersom det ger oss en drivkraft för att skapa förbättringar inom produktionen.

Enligt Laurel Brunner kommer den nya standarden att vara klar till Drupa 2012.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959