X-Rites färgverktyg uppdateras

PUBLICERAD: 7 januari 2011
UPPDATERAD: 7 januari

X-Rite släpper nu uppdaterade versioner av Ink Formulation och Color Quality. Verktygen är framtagna för färgtillverkare och tryckerier som tar fram sin egen tryckfärg.

Ink Formulation 6 har fått en förbättrad beräkningsmotor som enligt X-Rite ska kunna beräkna det mest kostnadseffektiva receptet på den tryckfärg som ska tas fram. Detta baseras på val av tryckprocess, färg, pigmentpris och övriga komponenter och material. Det går även att beräkna recept för specialfärger.

Uppdaterad är även modulen Basic Material, där användare nu kan arbeta med ett stort utbud tilläggsmaterial och ändra enskilda material i ett recept utan att behöva beräkna om hela receptet.

Modulen Film Thickness Calibration är ett verktyg för att definiera korrekt färgtjocklek för flexo, offset och screentryck.

Både Ink Formulation 6 och Color Quality 6 har fått stöd för X-Rites Graphic Arts Standard (XRGA). Databaser i båda verktygen innehåller XRGA-data samt data som importerats från anslutna verktyg.

Ink Formulation finns i fyra versioner: Printer Basic; Printer Pro; Manufacturer och Online.

Mer information finns på X-Rites webbplats.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449