EFI lanserar ny version av Fiery XF

PUBLICERAD: 13 januari 2011
UPPDATERAD: 13 januari

EFI har släppt version 4.5 av sin Fiery XF-ripp och förprovtrycksteknik Colorproof XF. Enligt företaget ska de nya versionerna vara upp till tre gånger så snabba jämfört med tidigare utgåvor.

Den nya hastigheten gäller om du kör 64-bitars baserad Windows i så kallat native-läge. I 4.5 ingår även stöd för multitrådad halvtonsproduktion och tester som EFI utfört visar hastighetsförbättringar upp till 177 procent för pdf-filer i jämförelse med version 4.1.

Med nya funktionen Job Merge ska det bli enklare att producera variabelt innehåll och funktionen EFI Cut Marks Option är kompatibel med Icut-, Fotoba- och Grommet-skärmärken, samt ger stöd för Zund Cut Center-anslutning.

I lösningen ingår även Dynamic Wedge, en funktion för att verifiera och optimera dekorfärger i LAB, RGB, gråskala och CMYK. Dynamic Wedge kan hantera upp till sjufärgsjobb.

Den JDF-baserade serveranslutningen har förbättrats för att kunna länkas till MIS- och W2P-komponenter. Dessutom finns det nu stöd för fler skrivarmodeller, bland annat från Canon, Epson, HP, Roland och Xerox.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa