Mikael von Ekensteen ny vd i Swedma

PUBLICERAD: 13 januari 2011
UPPDATERAD: 13 januari

web_ekensteenMikael von Ekensteen blir ordinarie vd i Swedma efter att varit tillförordnad i positionen sedan hösten 2009. Mikael har ”vikarierat” på vd-stolen under den tid som Sofia Edholm varit föräldraledig. Sofia väljer nu att efter sin föräldraledighet gå vidare till en ny utmaning inom näringslivet.

– Efter Mikaels arton lyckade månader som tillförordnad vd, med ett starkt framåtriktat fokus på en direkt framtid, var det inget svårt beslut att erbjuda honom platsen som ordinarie vd, säger PA Prabert, Swedmas styrelseordförande.

Ett resultat av det framåtriktade arbetet med att utveckla förutsättningarna för direktmarknadsföringen, är det faktum att Swedmas medlemsbas under det gångna året ökat med 15 procent. Stor energi har lagts på att öka synligheten, medlemsengagemanget och nätverkandet för mer framsynta affärer med resultatdrivande kommunikation.

– Det är roligt att mitt arbete är uppskattat. För mig känns det helt naturligt och mycket positivt att få möjligheten att fortsätta, säger Mikael von Ekensteen. I dag finns direktmarknadsföringen på dagordningen hos alla företag som en naturlig del i deras strategiska plan. Det brinner jag för att utveckla ytterligare.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa