Harlequin-lösning får större muskler

PUBLICERAD: 3 februari 2011
UPPDATERAD: 3 februari

Global Graphics har släppt en ny version av sitt utvecklingskit för rippar och frontend-lösningar. Enligt företaget har paketet fått fler hästkrafter.

Harlequin Host Renderer är ett så kallat SDK (software development kit) för digitalpress- och programvaruutvecklare. Det kan användas för att bygga egna frontend, eller koppla ihop flera rippar i ett kluster för maximal prestanda i en digital produktionsmiljö. Med paketetet går det att skräddarsy sin egen ripp eller frontend. Host Renderer har stöd för postscript, pdf, xps, tiff och jpeg och innehåller bland annat funktioner för färghantering och rastrering.

– Har du lagt upp emot tio miljoner kronor på en digitalpresslösning behöver du få maximal utdelning på din investering genom att se till att den kör i max hastighet, säger Martin Bailey, teknisk chef, Global Graphics. Med Harlequin Host Renderer går det att skapa en högpresterande frontend som klarar detta, utan oacceptabla hårdvarukrav. Anledningen är att programvaran är så pass bra på att processa sidor. Harlequin-rippen fungerar bevisligen i ett framgångsrikt digitalpressflöde mellan 60 ppm till 4000 ppm. Den klarar också olika applikationssegment, som civiltryck till böcker, DR och print ondemand.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1