Hon forskar för bättre inkjet

PUBLICERAD: 24 februari 2011
UPPDATERAD: 24 februari
Anna Lundberg.

Anna Lundberg vid Digital Printing Centre, Mittuniversitetet, har skrivit en licentiatavhandling om utveckling av papper för snabbare inkjetbaserat digitaltryck.

Anna Lundberg har studerat växelverkan mellan färg och papper, och hur detta påverkar tryckkvaliteten.

– Jag har tittat på de mekanismer som sker vid inkjettryckning och hur ytbehandlingen av papperet påverkar tryckkvaliteten, säger hon.

Resultaten av Anna Lundbergs licentiatavhandling ”Ink-paper Interactions and Effect on Print Quality in Inkjet Printing” ska kunna användas för att förbättra tryckkvaliteten vid användning av den nya tekniken.

Arbetet har utförts i samarbete med pappersindustrin samt med skrivartillverkare. Projektet, NextJet- Next generation substrates for Inkjet printing, genomförs av Ytkemiska Institutet i Stockholm och Digital Printing Center i samarbete, och är finansierat av Vinnova och Kempestiftelserna samt företag.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke