Fler inline-effekter från Manroland

Inline Impress är en ny teknik från Manroland som riktar sig till förpackningstryckerierna. Tekniken möjliggör inline-prägling med en särskild lackplåt som monteras i ett av pressens lackverk.

Inline-präglingen kräver dock ett poröst och bulkigt substrat. I tekniken används en särskild plåt som monteras i ett av lackverken. Denna lägger på en struktur på den tryckta ytan direkt i tryckprocessen. Det är också en prägling som inte visar sig på baksidan av arket, utan pressas in i UV-lacken.

Manroland menar att det är mest fördelaktigt att utgå från en tryckpress med två lackverk. Dessutom kräver tekniken UV-utrustning och att du använder högbulkig kartong på minst 230 gram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: