Framgångsrikt DR-koncept med QR-koder

PUBLICERAD: 8 mars 2011
UPPDATERAD: 8 mars

Det amerikanska direktmarknadsföringsföretaget RSVP Publications tar till QR-koder på sina utskick för att nå ut till mottagarna. Och enligt statistiken är det helt rätt målgrupp som väljer att scanna in koderna.

Den printade delen i en kampanj från RSVP, som arbetar mot företag som vill kommunicera med DM, består i specialkort, Talking Postcards, som förses med en QR-kod. Denna kod länkar mottagaren till en videofolm, en webbplats med ett erbjudande eller en rabatt på en produkt.

– Mottagarresponsen ser helt annorlunda ut med Talking Postcard, säger RSVP:s vd Larry Golden. För när mottagaren ser bortom själva kortet och scannar in sin QR-kod engageras de på en helt annan nivå.

Enligt siffror från Nielsen Research är den målgrupp som scannar QR-koder med sin smart phone också de med högst inkomst. 44 procent har inkomster på minst 100 000 dollar per år, och 57 procent är 35 år eller äldre.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8