Framgångsrikt DR-koncept med QR-koder

Det amerikanska direktmarknadsföringsföretaget RSVP Publications tar till QR-koder på sina utskick för att nå ut till mottagarna. Och enligt statistiken är det helt rätt målgrupp som väljer att scanna in koderna.

Den printade delen i en kampanj från RSVP, som arbetar mot företag som vill kommunicera med DM, består i specialkort, Talking Postcards, som förses med en QR-kod. Denna kod länkar mottagaren till en videofolm, en webbplats med ett erbjudande eller en rabatt på en produkt.

– Mottagarresponsen ser helt annorlunda ut med Talking Postcard, säger RSVP:s vd Larry Golden. För när mottagaren ser bortom själva kortet och scannar in sin QR-kod engageras de på en helt annan nivå.

Enligt siffror från Nielsen Research är den målgrupp som scannar QR-koder med sin smart phone också de med högst inkomst. 44 procent har inkomster på minst 100 000 dollar per år, och 57 procent är 35 år eller äldre.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: