Årets Xenter-tryckare redo för branschen

PUBLICERAD: 25 mars 2011
UPPDATERAD: 25 mars

Nu har en ny kull tryckare examinerats från KY-utbildningen ”Tryckare – grafisk produktion” vid Xenter i Botkyrka. Efter 1,5 års teoretiska och praktiska studier är studenterna färdiga för anställning på ett grafiskt företag.

Flera av studenterna har redan fått anställning och andra räknar med att börja en anställning innan sommaren. De kommer att jobba med traditionell arkoffset, men även inom digitaltryck eller inom prepressområdet.

– Det är glädjande att flera redan har ordnat jobb och det är säkert en följd av att många företag nu har en uppgång i beläggningen efter en ganska tuff period. Många företagare är optimistiska inför framtiden och tar chansen att anställa yngre medarbetare med en bred utbildning som gör dem mycket användbara i olika positioner, säger Guy Ekholm, utbildningsledare vid Xenter.

Detta är den femte omgången av tryckare som examinerats från Xenter i Tumba, varav 11 är kvinnor och 19 är män. En ny klass med 32 studenter började i januari och de tar sin examen i juni 2012.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1