Fyra procent upp i USA

PUBLICERAD: 25 mars 2011
UPPDATERAD: 25 mars

Den grafiska produktionen i USA steg med 4,1 procent i januari. 6,7 miljarder dollar landade försäljningen på, vilket var 270 miljoner mer än samma period i fjol.

– Men början på fjolåret var uruselt, säger Joe Webb på What They think – tankesmedjan som släpper den här statistiken. Så det var inte så svårt att slå. Men fjolåret som helhet innebar en tillväxt på 3 procent jämfört med 2009 och detta är tionde månaden i rad som försäljningen ökat jämfört med fjolårets siffra.

Joe Webb varnar dock för att det bara är en andningspaus innan branschen drabbas av nya utmaningar:

– Sunda företag ompositionerar sig hela tiden. Tryckindustrin bör använda tiden klokt och noga positionera sig i förhållande till de övriga förändringar som sker inom kommunikationstekniken. Trycket på hopslagningar och rationalisering är fortfarande hårt på den grafiska branschen. Det är de företag som går ihop och breddar sitt erbjudande, som klarar av att komma med nya erbjudanden, som är anpassade till det ökade intresset för digitala medier.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper