Björn Kruse lämnar över

PUBLICERAD: 4 april 2011
UPPDATERAD: 4 april
Björn Kruse ( t h) lämnar över ordförandeklubban till Paul Cousineau.

I samband med årets Taga-konferens i Pittsburgh, USA, övergick Björn Kruse från ”president” till att vara ”immediate past president”. Ny ordförande är Paul Cousineau, som ansvarar för Dow Jones grafiska verksamhet.

Björn Kruse har varit med sedan 1990-talets första år. För fyra år sedan blev han vald till vice president för att därefter bli vald till excecutive president. Under hans tid som president har han verkat för ett internationellt samarbete mellan liknande organisationer för att publicera en gemensam tidskrift för grafisk teknik.

Taga är en internationell organisation för den grafiska branschen. Den startade 1948 och är därmed den äldsta i sitt slag. Mer information på Tagas webbplats.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex