Toyo Inks drabbas av jordbävningen i Japan

PUBLICERAD: 6 april 2011
UPPDATERAD: 6 april

Precis som flera andra japanska leverantörer har färgtillverkaren Toyo Inks drabbats av jordbävningen. Enligt företaget handlar det inte om skador på produktionsenheter, utan mer om leveranssvårigheter och osäker eltillförsel.

Produktionskapaciteten har inte påverkats, men på grund av elavbrott har man varit tvungen att anpassa produktionstiderna till avbrotten.

Ett antal råvaror har blivit svårare att få tag på. I synnerhet råvaror som används för områdena tryck, förpackningar och polymerer och bestrykningar.

Toyo Inks betonar att de inte använder några råvaror från evakueringszonerna runt kärnkraftverken Fukushima Daiichi. Företagets produktionsenheter ligger minst 200 kilometer från detta område. Dessutom sker all produktion inomhus och färdiga produkter lagras i containrar. Eventuell radioaktiv strålning bör därför vara försumbar, menar man.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa